Remote training system

RTS este cel mai recent sistem de dresaj  folosit cu eficienta maxima in Dresajul de companie si in Reabilitarea cainilor cu probleme de comportament. Este, cum bine spunea un redutabil specialist in dresaj din strainatate, „tehnica prezentului si viitorului in dresajul mondial”.

motivatie si atentie

Abordarea se bazeaza pe lucru cu zgarda electronica cu telecomanda. Este un sistem etapizat, care urmareste conditionarea cainelui la un stimul tactil, cum ar fi vibratia.

Cainele invata sa recunoasca acest stimul-sugestie, echivalent cu sugestiile din lesa si zgarda clasica. Diferenta o face insa capacitatea deosebita de a coordona cainele fara lesa, si de la distanta.

Acest sistem include lucrul atent bazat pe  Motivatie si Recompensare. Acestea sunt elementele fundamentale pe care se dezvolta cu succes atitudinea in lucru a studentului patruped.

Prin intermediul acestui instrument se tin sub control in mod exact si real, instinctele puternice cu care cainii sunt dotati si care dau atat de mult de furca proprietarilor. Ne referim aici, la instinctul sexual, care face masculii atat de tensionati si conflictuali, sau instinctul de vanatoare(prada), care influenteaza patrupedele sa urmareasca pisici,animale domestice, biciclisti, masini, mingiile copiilor din parc, etc.

Prin intermediul coordonarii cainelui cu ajutorul telecomenzii,  se evita contactul fizic direct cu acesta(in anumite situatii absolut necesar), ceea ce inseamna evitarea eleganta si inteligenta a unor conflicte din care oamenii pot fi muscati, atunci cand cainii sunt nervosi sau tensionati.

    https://youtu.be/Lnz-l21w458