Colaborari

Colaborarile sunt reflexia activitatii reusite

De-a lungul timpului, in cariera de instructor de dresaj, alaturi de multitudinea de colaborari cu persoane particulare, posesori de caini, am avut ocazia sa fiu solicitat de diverse firme, televiziuni, sau alte organizatii si institutii.

Intrebarea: „De ce eu, din multitudinea de dresori care activeaza in domeniu?”. Raspunsul acestei intrebari a aparut in mod natural: Sistemul unic de dresaj si abilitatea de a il adapta in nenumarate combinatii , stilul personal imprimat in lucrul cu cainii si cu oamenii, au fost cele care au atras atentia. Cunostintele si experienta acumulate de-a lungul timpului au facut diferenta. Tot ceea ce poti realiza prin dresaj se oglindeste in felul in care oamenii, cei care compun auditoriul, reactioneaza.

Dintotdeauna, am dorit, sa nu se rezume totul doar la simple comenzi spuse cainelui pe un ton mai mult sau mai putin autoritar.  Am abordat laturile complexe ale dresajului, am acceptat provocarea celor mai dificile situatii dar totodata si cele mai spectaculoase. Am incercat intotdeauna  cu cainii pe care i-am dresat, noi elemente mai rar intalnite in dresajul autohton. Asa a aparut Bonjuk in peisaj, acest siberian husky care a revolutionat ideea de dresaj. Am indraznit sa ader la nivelul dresajului-spectacol, un nivel obisnuit in celelalte tari.

Colaborari

Catalin Cornea cu Lacey Chabert(USA)

Si romanii sunt la fel de sensibili la farmecul pe care il au animalele si stiu totodata sa le aprecieze inteligenta, la justa valoare.

Asa au aparut oameni de televiziune care si-au dorit o „bucatica” din farmecul dresajului-spectacol, in show-urile de televiziune. Asa au venit oameni din publicitate care au considerat cainii dresati in „stilul Catalin Cornea”, ca fiind foarte potriviti pentru spoturile realizate de agentiile lor. Nu in ultimul rand, diversele reprezentatii facute la modul cel mai spontan, cu cainele Bonjuk, dar si cu alti caini, au facut obiectul discutiilor si aprecierilor, in cadrul diverselor evenimente publice si expozitii canine de-a lungul anilor.

Am stabilit contacte cu oameni din conducerea unor institutii, cum ar fi, casa de copii „Pinochio”, Centrul de zi pentru adulti cu usor handicap mental, scoli generale, etc., contacte in urma carora am vizitat cu trupa mea de catei, aceste institutii bucurandu-se de momente memorabile, atat protagonistii, cat si copiii la care au fost, fie ei mici, fie ei adolescenti, ori reprezentanti ai staff-ului de conducere al institutiilor.

Catalin Cornea

Catalin Cornea cu Jane Seymour(DR. Quinn)

O colaborare notabila a fost colaborarea cu GIA (Grupul de Initiativa pentru Animale) si MARS Romania cu care am fost la Casa de Batrani „Max” din Sectorul 3, unde s-a derulat proiectul pilot de Terapie cu Animale, intitulat generic „Animalele fac oamenii sa zambeasca”, proiect derulat in 3 editii.

In cadrul acestui proiect, mi-am asumat  statutul de specialist-coordonator folosind cu succes studiile din Psihologie si experienta in lucrul cu animalele. Am selectat un numar de caini, cu abilitati speciale, potriviti pentru acest gen de activitate(terapie). Proiectul a fost incununat cu succes,  fiind astfel descris si prezentat si de mass media.

In prezent dar cu siguranta si in viitor, numarul acestui gen de colaborari va creste, deoarece, indiferent cine sau ce organizatie va apela la acest tip de servicii, e interesat in primul rand de dresajul de calitate, spectaculos si care sa atinga scopul pe care orice emisiune de televiziune, orice spot publicitar orice institutie il stabileste.

In ceea ce priveste reprezentatiile, acestea vor continua in cadrul organizat al unor expozitii, petreceri private, pentru amuzamentul copiilor, pentru emisiuni TV sau evenimente mondene.

Aceste demonstratii canine de dresaj sunt compuse din prezentari la diferite nivele de pregatire a cainilor, subliniind diversitatea caracterului fiecarui caine, cateodata cu rezultate amuzante.

In cadrul acestor demonstratii este explicata si exemplificata practic(dupa caz) modalitatea de dresaj a  acestor caini. Astfel se pot afla lucruri inedite, acestea odata aflate permit oamenilor prezenti sa incerce cu proprii caini acasa.

Bonjuk, Husky Siberian, a participat la show-uri de televiziune, a fost protagonistul unor reportaje TV sau de revista. Kara, Summy, Porto, Maura (ciobanesc german), Team (rasa comuna), au mai participat deja cu succes la diferite actiuni si reprezentatii-surpriza. Caini blanzi cu caractere deosebite si care intotdeauna incanta prin prezenta lor. De asemenea exemplare este nevoie pentru a reusi.

Acestea sunt doar cateva exemple de caini capabili de astfel de aparitii. Ei sunt dresati sa execute o multitudine de miscari si trucuri, adora sa lucreze in compania oamenilor, stilul lor de a se exprima fiind impresionant.

Durata fiecarei reprezentatii variaza ca timp, in intervalul a 30-40 de minute, cateodata ajungand si la o durata de o ora si jumatate. Fiecare caine alaturi de handlerul sau demonstreaza calitatile, abilitatile si dezvaluie prin exercitiile pe care le executa, tehnicile de dresaj care au dus la rezultatele deosebite.

Catalin Cornea si Doroftei(campion mondial la box)

In general, reprezentatiile sunt interactive. Publicul este incurajat sa participe de-a lungul spectacolului, orice fel de intrebari pot fi adresate, oricand pe parcurs. Unul din cele mai speciale momente este acela cand copiii sunt invitati in scena si ajuta la dresaj, se implica activ in reprezentatie, dau comenzi cateilor sau fac poze de neuitat alaturi de acestia. Experientele anterioare au demonstrat ca intotdeauna atmosfera unor astfel de intalniri este deosebit de destinsa, se lasa cu zambete pe buze si aplauze de bucurie si satisfactie.

mm

Posted by
Catalin Cornea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *