De ce k9puzzle?

Dresaj canin sau educatie canina

Dresaj canin sau educatie canina? In viata acestor caini de companie exista un instructor- dresor? Exista un psiholog sau comportamentalist pentru rezolvarea problemelor de comportament? Ar trebui sa fie normal ca un dresor, psiholog sau comportamentalist sa fie acolo constant, disponibil. Un dresor cu pregatirea necesara pentru a oferi consultanta proprietarilor de caini de companie.

Spunea cineva cu simtul umorului la purtator: “Am reusit sa construiesc un puzzle in 4 luni! Este un record personal! Altcineva intreaba: In 4 luni??   Daaa, ca pe cutie scrie intre 3 si 6 ani!“.

Cel mai nou concept, o viziune originala asupra Educatiei canine si Dresajului, marca Catalin Cornea, apare pe piata romaneasca si de ce nu, pe cea internationala. Aceasta aparitie intr-un moment in care toate abordarile tind catre extrem. Pe de-o parte abordarea exclusiv pozitiva a educatiei, care din pacate la caini, fiind o abordare incompleta poate aduce grave tulburari comportamentale. Si pe  de alta parte o abordare grosiera, bazata pe forta, amenintare, intimidare, inhibitie, multa nestiinta, o abordare deasemenea extrem de daunatoare, care provoaca traume cainilor, de cele mai multe ori greu de surmontat.

K9puzzle vs dresaj canin sau educatie canina?

De ce k9puzzle? Deoarece, cu un minim de viziune artistica, putem considera cainele pe care l-am ales, un “univers” nedescoperit inca. Este un “puzzle” ale carui piese, deocamdata amestecate, asteapta sa fie ordonate. Sa fie armonizate pana cand cream “tabloul” complet. Facand puzzle-ul, punand piesele impreuna in ordine facem ca al nostru catel sa fie educat si dresat asa cum ne dorim.
Prin dresaj canin sau educatie canina potrivim “piesele” pe tabla, armonizam comportamentul cainelui. Totodata starile acestuia, energia, emotiile, perceptia sau impresiile fata de mediu,in care traieste sunt inbunatatite. Prin dresaj canin sau educatie canina folosind conceptul k9puzzle,  facem din cainele nostru, companionul ideal.

Educatia canina, dresajul de companie, au menirea de a ajuta cainele sa se integreze perfect in familie si sa se adapteze optim mediului in care traieste. Abordarea prin educatie are menirea de a modifica in sens pozitiv felul in care percepe cainele, reprezentant al altei specii, existenta alaturi de noi.

Dresaj canin sau educatie canina, un joc incitant?

Trebuie sa priviti dresajul cainelui ca pe un joc incitant. Un joc care pune intradevar ambitia la incercare si de cele mai multe ori si rabdarea. Nu este motiv insa de ingrijorare! Intotdeauna dati atentie jumatatii pline a paharului. Aveti sansa sa faceti parte din “joc” invatand cum sa puneti cap la cap “piesele” pentru a completa “puzzle-ul”. Este o aventura a cunoasterii in primul rand! Veti cunoaste cainele asa cum este el, cu limitele lui, cu calitatile lui fascinante si surprinzatoare. Veti afla cum percepe el tot ce se intampla in jurul lui, felul in care intelege el lumea in care s-a nascut.

Fiind acolo, facand parte din “poveste”, ii dati totodata sansa companionului patruped sa va cunoasca mai bine, sa va inteleaga si sa accepte cu mare usurinta toate cerintele voastre.

 

K9PUZZLE
K9 puzzle prezinta cel mai nou sistem de dresaj. Un sistem complex si nu in ultimul rand eficient. Acesta este bazat in mod realist pe comportamentul natural al cainelui, pe teoria instinctelor, pe exploatarea decorurilor din mediul ambient, pe conditionari inteligente, pe o comunicare cu cainele lipsita de conflicte directe sau indirecte, psihologice sau pur si simplu fizice. Acest sistem eficient de dresaj este rezultatul a 21 de ani de experienta si studiu in teren a comportamentului cainilor in libertate si in captivitate. 21 de ani de experienta in lucrul cu oamenii si in instruirea posesorilor de caini de companie.